Hakkari'de uzman doktor yokluğu nedeniyle 5 böbrek hastası öldü

Haber Giriş : 18 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Hastanesi'ne 6 yıl önce kurulan Hemodiyaliz Ünitesi, uzman doktor olmadığı için kullanılamıyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi İdris Ethemoğlu, ?Bakanlığın bir uzman doktor göndermesi için yazı yazdık. Ancak, henüz bir yanıt alamadık' dedi. Doktorsuzluk yüzünden kentte yaşayan böbrek hastaları tedavilerini Van'da yaptırmak için saatlerce sevk kuyruğunda bekliyor. Hakkári'de son bir ayda böbrek hastası 18 yaşındaki Zeynep Kahraman, 13 yaşındaki İbrahim Duman, 55 yaşındaki Nusret Yıldız, 60 yaşındaki Sabri Kaya ve son olarak 40 yaşındaki Hansi Oğuz, zamanında hemodiyaliz ünitesine bağlanamadıkları için yaşamlarını yitirdi.

HASTALAR ENDİŞELİ

Hakkárili böbrek hastası 55 yaşındaki Mehmet Erol, doktor yokluğu nedeniyle tedavi olamadığını söyledi. Erol, ?Burada ölüme terkedildik. Gerekli tedavilerimizin yapılmasını ve hayatta kalmamızın sağlanmasını istiyoruz' dedi. Kızı Zeynep'i doktorsuzluktan kaybeden Süleyman Kahraman ise ?Çocuklarımız ve insanlar göz göre göre ölüme gidiyor. Ben gencecik kızımı kaybettim. Başka annelerin babaların yürekleri yanmasın' dedi.

90 bin nüfusa sahip Hakkári'de sadece 6 uzman doktor bulunuyor. Her doktor günde 100'den fazla hastaya bakarken, yetkililer, kentte 53 uzman doktora ihtiyaç olduğunu açıkladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber